Företag & Marknadsföring

Ansvarar du för brandskyddskontroll på företag i din stad?

Är du ansvarig för brandskyddskontroll på ditt arbete? Då är det inte fel att gå en brandskyddskontroll kurs. På en sådan kurs får du mer kunskaper inom brandskyddsarbete. Du hittar denna kurs hos Brandexperten. Den vänder sig främst till personer som jobbar som brandskyddskontrollanter. Det innebär att du har ansvaret för att det är ett bra brandskydd på er arbetsplats. 

Om du går en kurs i brandskyddskontroll får du mer kunskaper inom detta. Bland annat ger det dig grundläggande kunskaper om olika saker relaterade till brand och brandskydd. Du får lära dig varför det kan börja brinna, vad man ska göra om det börjat brinna samt hur man agerar. Du får även lära dig hur man kan förhindra att branden uppstår överhuvudtaget. Denna utbildning är i samråd med SBA, alltså organisationen Systematiskt Brandskyddsarbete.

Kontroll på brandskydd

Efter en avslutad brandskyddskontrollkurs så ska du som deltagit kunna göra egna brandskyddskontroller. Du ska kunna bedöma risker för brand, göra egenkontroller, kontrollronder och kunna jobba förebyggande med brandskydd. Med en kurs inom brandskyddskontroll kommer du även ha lärt dig att initiera samt följa upp åtgärder av brister, tillbudsrapporteringar och olika sorters rapporter. 

brandskyddskontroll kurs​​​Det är inte fel att ha gått denna typ av kurs för att på bästa sätt kunna jobba med brandskydd på er arbetsplats. Du som går den kommer få bra mycket bättre kunskaper om bränder och brandskydd samt vad som gäller inom brandskyddskontroller. Utbildningen är helt teoretisk och kan göras direkt hos er på ert företag eller hos Brandexperten. Du kan kontakta dem för mer information om denna kurs. De har även andra kurser som du kan ha nytta av. Läs mer om detta på deras hemsida.